(096) 041-40-40 (066) 957-40-40
(093) 041-40-40

Працюємо: Пн-Пт 09:00-19:00,
Сб 10:00-17:00, Нд - вихідний

Популярні пости
Готуємо м'ясо і овочі на електрогрилі правильно
В умовах міських квартир, приватних будинків досить придбати електрогриль. Як готувати на ньому страви різної складності, спробуємо розібратися дет...
02 Липня 2019 224
Кращі сушарки для фруктів. Рейтинг сушарок для овочів і фруктів
Перш ніж ми почнемо шукати конкретні пристрої, ми повинні розглянути, для яких завдань буде використовуватися сушарка. Ми можемо робити ставки на у...
25 Червня 2019 218
Вбудовані посудомийні машини vs окремостоячі
Виробники Indesit, Electrolux, Whirlpool, Zanussi, Hotpoint-Ariston давно оцінили високий попит на даний предмет техніки і пропонують багатий...
06 Червня 2019 68

Готуємо м'ясо і овочі на електрогрилі правильно

овощи на электрогрилеТехніка кулінарного приготування на грилі дісталася нам від предків. Тільки для її втілення тепер не потрібно багаття, відкрите вогнище посеред кухні. В умовах міських квартир, приватних будинків досить придбати електрогриль. Як готувати на ньому страви різної складності, спробуємо розібратися детально.

Чому ця кулінарна обробка отримала настільки позитивні відгуки і від прихильників здорового способу життя, і від шанувальників традиційного харчування?

  1. Естетика. На відміну від звичайних страв, м'ясо і овочі на грилі отримують апетитну скоринку, візуальну виразність.
  2. Якість. Всі продукти зберігають максимум поживних речовин, не вбирають суміжні смаки. Наприклад, якщо це перці, то вони не пройдуться запахом цибулі. Можна взагалі не використовувати олію. Антипригарне покриття сучасного обладнання для гриля сприяє якісній прожарці, решітчаста структура поверхонь відводить сік і жир.
  3. Всі таланти на лице. Приготування на електрогрилі можна ретельно контролювати, не відходити від нього, залишати кришку відкритою і стежити за ступенем прожарювання продуктів. Або всі процеси здійснювати в автоматичному режимі (контактний гриль).

Секрети професіоналів

Страви на електрогрилі різної щільності і складу готуються по-різному. Але є кілька правил, дотримуючись яких ви зможете створити справжні кулінарні шедеври:

  • в контактному електрогрилі (такому як TEFAL GC 3060) продукти взагалі не варто перевертати, на решітці гриля-барбекю - тільки один раз;
  • рекомендований час приготування можна брати до уваги, але це не еталон, адже шматки м'яса, риби, розмір овочів різні;
  • стежте за прожарювання - рум'яна кірочка оманлива;
  • завжди якісно прожарити прилад перед викладкою інгредієнтів.

А тепер окремо про кожну групу продуктів.

Вибагливі овочі

Скільки користувачів, стільки і думок. Одні люблять повністю готові продукти, інші, як то кажуть «на зубок» (Al dente). У будь-якому випадку, овочі на електрогриль - це чудовий гарнір або відокремлений блюдо.

Сучасне обладнання може працювати в режимі гриля, барбекю, печі, тому режим готування можна вибирати різний - від легкого «припускания» до томління у власному соку. Ідеального результату роботи з грилем домогтися допоможуть поради:

  • для м'якості картоплі, моркви їх краще попередньо проварити (хвилин 5), після обдати високою температурою гриля, добится характерних смужок;
  • тверді овочі, які смачні і в сирому вигляді (перець, морква, цибуля, кукурудза) краще залишати хрусткими;
  • для їх м'якості продовжіть процес обсмажування на 3-4 хвилини, але стежте, щоб не підгоріли;
  • нарізку сирих продуктів здійснюйте рівними шматками. Кришка буде прикриватися щільно, а овочі на електрогрилі приготуються рівномірно.

Сучасні виробники, зокрема Tefal, всіляко полегшують долю користувача, пропонують цікаве рішення - електрогриль з автоматичним регулюванням параметрів роботи відповідно до типу і ваги завантажених продуктів. Зручний варіант, адже навіть делікатні фрукти отримають пікантний відтінок диму, але не перетворяться на безформну масу.

Найсмачніший стейк

как готовить на электрогрилеЗа смаковими якостями м'ясо на електрогрилі нітрохи не поступається приготування на відкритому вугіллі. Прилад готування сконструйований таким чином, щоб не перешкоджати доступу повітря до закріпленого шматку. На м'ясо рівномірно знизу / зверху впливає висока температура, соки стікають в піддон, а виділяється дим коптить рівномірно блюдо.

Оскільки при першому спогаді про грилі у багатьох виникає асоціація - стейк (м'ясо, риба - не важливо), опишемо, як готувати на електрогрилі саме його:

  1. Стадія карамелізування. Зрізані волокна потрібно «запечатати». Цукор міститься і в рибі, і в м'ясі (плюс маринад і просочення). Його карамелізація здійснюється при високих температурах. Прилад приготування на грилі повинен максимально швидко нагріватися, утримувати стабільний термальний фон.

  2. Стадія безпосереднього просмажування. Можна знизити градус, томити повільно, домагатися потрібного ступеня прожарювання (на любителя). Багато електрогрилів оснащені вбудованими термометрами, демонструють робочі параметри.

Бездоганно приготувати м'ясо на електрогрилі допоможуть прилади французького бренду Tefal. Розробники наділили їх автоматикою і сенсорами визначення товщини шматка, ступеня готовності. Програмно прописані алгоритми різного ступеня прожарювання птиці, м'яса, риби та ін. І навіть приготування продуктів прямо з морозилки. Тобто, електрогриль Тефаль кулінарні рецепти видасть автоматично. Є і ручний режим управління.

У нашому магазині ви можете замовити обладнання потрібної потужності, місткості і комплектації від відомих брендів Tefal, Redmond, Russell Hobbs. Доставка товару до Києва, Львова, Івано-Франківська, Житомира, Полтави та інші міста України.

  • Ваш список
    Список бажань порожній
  • Ваш список
    Список порівняння порожній
Немає переглянутих товарів
Фільтр
Знайдено 5 
Підтвердіть
Для того, щоб додати товар в список бажань, Вам потрібно